Сите вести

Зошто ни е потребно штедењето?

Денес е сè потешко да заштедите пари. Многумина би сакале да заштедат или да инвестираат во нешто, но не знаат од каде да започнат, како да се организираат – нешто секогаш ќе ви се испречи, и воопшто, управувањето со финансиите не е толку едноставно како што изгледа. Ако сакате да “баратате“ со пари како професионалец, следете ги овие навики на ис

Прочитај повеќе

Кој стои позади трите бугарски банки во Македонија ?

Дали клиентите на УНИ Банка може да бидат спокојни во време кога акционерите на истата имаат проблеми со поголемото дете Прва Инвестициона Банка а.д. Софија. Минатата година ПИБ а.д Софија беше спасена од државата односно од Бугарската развојна банка и од чешкиот коцкарски бизнис магнат Карел Комарек.Според рејтинг агенцијата Fitch ова не е доволно

Прочитај повеќе

Народна банка - во улога на регулатор или соработник на банките за манипулирање на граѓаните ?

По пропаѓањето на Еуростандар Банка, јавноста ја разбранува веста за предистражните постапки на Управата за финансиска полиција во насока на откривање на нерегуларности во работењето на другите банки. Додека НБРМ тврдеше дека банкарскиот систем е стабилен, реалните настани го демантираа ова тврдење.

Прочитај повеќе

КАТЕГОРИИ
БИДИ ИНФОРМИРАН!

ЗАКОНИ!