Вести од Банкарски клиенти

Одложување на кредитите - помош или замка за граѓаните?

Иако кризата сеуште не е завршена банките започнаа да ги наплаќаат своите побарувања кои ги имаат кон граѓаните, кои постојано добиваат известувања во кои се наведени високи доспеани суми кои треба да ги платат по основ на камата.Зошто надлежните органи дозволија во услови на корона криза, банките да се богатат на грбот на обичните граѓани?

Прочитај повеќе

Како другите банки профитираат на грбот на штедачите после стечајот на Еуростандард Банка

Штедачите во другите банки загрижени за своите депозити почнаа со предвремено повлекување на депонираните средства притоа не остварувајќи никаква добивка од каматата која им следува согласно договорот, иако нивните средства биле депонирани подолг временски период.

Прочитај повеќе

Трансформација на Еуростандард банка во Етичка банка единствено решение за спас на нејзините клиенти

Сведоци сме пред само нецелосни 5 месеци на изјавата на Гувернерката пренесена преку медиумите: "Банкарскиот систем останува здрав и стабилен". Останува неодговорено прашањето од надлежните институции како после само 4 месеци дојде до стечај на Еуростандард Банка за кој одговор очекуваат клиентите на таа банка,

Прочитај повеќе

КАТЕГОРИИ
БИДИ ИНФОРМИРАН!

ЗАКОНИ!