Вести од Известувања

Одложување на кредитите - помош или замка за граѓаните?

Иако кризата сеуште не е завршена банките започнаа да ги наплаќаат своите побарувања кои ги имаат кон граѓаните, кои постојано добиваат известувања во кои се наведени високи доспеани суми кои треба да ги платат по основ на камата.Зошто надлежните органи дозволија во услови на корона криза, банките да се богатат на грбот на обичните граѓани?

Прочитај повеќе

Како другите банки профитираат на грбот на штедачите после стечајот на Еуростандард Банка

Штедачите во другите банки загрижени за своите депозити почнаа со предвремено повлекување на депонираните средства притоа не остварувајќи никаква добивка од каматата која им следува согласно договорот, иако нивните средства биле депонирани подолг временски период.

Прочитај повеќе

Обука за анализа на финансиски извештаи

Сакате да бидете препознатливи по успешноста која компанијата ја постигнува заради вас? Вложете во себе и својот кариерен развој, зголемете ја својата вредност на пазарот на труд - Станете финансиски аналитичар! Здружението АНУИТЕТ Ви нуди можност да научите од експерти со повеќе од 15 години искуство од областа на финансии и банкарствот

Прочитај повеќе

КАТЕГОРИИ
БИДИ ИНФОРМИРАН!

ЗАКОНИ!