Вести од Економија

Кој стои позади трите бугарски банки во Македонија ?

Дали клиентите на УНИ Банка може да бидат спокојни во време кога акционерите на истата имаат проблеми со поголемото дете Прва Инвестициона Банка а.д. Софија. Минатата година ПИБ а.д Софија беше спасена од државата односно од Бугарската развојна банка и од чешкиот коцкарски бизнис магнат Карел Комарек.Според рејтинг агенцијата Fitch ова не е доволно

Прочитај повеќе

Одложување на кредитите - помош или замка за граѓаните?

Иако кризата сеуште не е завршена банките започнаа да ги наплаќаат своите побарувања кои ги имаат кон граѓаните, кои постојано добиваат известувања во кои се наведени високи доспеани суми кои треба да ги платат по основ на камата.Зошто надлежните органи дозволија во услови на корона криза, банките да се богатат на грбот на обичните граѓани?

Прочитај повеќе

Како другите банки профитираат на грбот на штедачите после стечајот на Еуростандард Банка

Штедачите во другите банки загрижени за своите депозити почнаа со предвремено повлекување на депонираните средства притоа не остварувајќи никаква добивка од каматата која им следува согласно договорот, иако нивните средства биле депонирани подолг временски период.

Прочитај повеќе

КАТЕГОРИИ
БИДИ ИНФОРМИРАН!

ЗАКОНИ!