Вести што го содржат тагот клиенти

Народна банка - во улога на регулатор или соработник на банките за манипулирање на граѓаните ?

По пропаѓањето на Еуростандар Банка, јавноста ја разбранува веста за предистражните постапки на Управата за финансиска полиција во насока на откривање на нерегуларности во работењето на другите банки. Додека НБРМ тврдеше дека банкарскиот систем е стабилен, реалните настани го демантираа ова тврдење.

Прочитај повеќе

Банките повторно во акција ГРАБЕЖ на најранливата категорија граѓани!

Зошто се оневозможи дел од граѓаните да гоостварат своето право за добивање на финансиска помош во овие тешкиуслови и дали оваа мерка банките ја искористија за наплата на заостанатите камати и долгови од мораториумот кој служеше за богатење и зголемување на профитот на банките?

Прочитај повеќе

Наплата на застарени долгови - Шемата на БС Кредитен Центар за грабеж на народот

До кога ќе му се дозволува на Финансиски Друштво БС да врши без основ грабеж на обичниот граѓанин? Дали некој ќе им застане на пат на незаконската наплата на застарени побарувања по линија на помал отпор од страна на граѓаните, е прашање кое мора да се актуелизира.

Прочитај повеќе

КАТЕГОРИИ
БИДИ ИНФОРМИРАН!

ЗАКОНИ!