Вести што го содржат тагот Банки

За три месеци БАНКИТЕ ОД НАС ЗАРАБОТИЛЕ 32 МИЛИОНИ ЕВРА!

Сите во Македонија губат со корона кризата само банките заработуваат, и тоа со брзина на стампедо. Главните македонски банки заработуваат над 100.000 евра дневно, и во празници и во делници, секој ден нови 100.000 евра заработка за банката.На банките им е дозволено се, па и наплата на услуги за кои немаат трошок. Работат со парите на граѓаните на б

Прочитај повеќе

Кој стои позади трите бугарски банки во Македонија ?

Дали клиентите на УНИ Банка може да бидат спокојни во време кога акционерите на истата имаат проблеми со поголемото дете Прва Инвестициона Банка а.д. Софија. Минатата година ПИБ а.д Софија беше спасена од државата односно од Бугарската развојна банка и од чешкиот коцкарски бизнис магнат Карел Комарек.Според рејтинг агенцијата Fitch ова не е доволно

Прочитај повеќе

Народна банка - во улога на регулатор или соработник на банките за манипулирање на граѓаните ?

По пропаѓањето на Еуростандар Банка, јавноста ја разбранува веста за предистражните постапки на Управата за финансиска полиција во насока на откривање на нерегуларности во работењето на другите банки. Додека НБРМ тврдеше дека банкарскиот систем е стабилен, реалните настани го демантираа ова тврдење.

Прочитај повеќе

КАТЕГОРИИ
БИДИ ИНФОРМИРАН!

ЗАКОНИ!