Вести што го содржат тагот Банкарски кредити

Одложување на кредитите - помош или замка за граѓаните?

Иако кризата сеуште не е завршена банките започнаа да ги наплаќаат своите побарувања кои ги имаат кон граѓаните, кои постојано добиваат известувања во кои се наведени високи доспеани суми кои треба да ги платат по основ на камата.Зошто надлежните органи дозволија во услови на корона криза, банките да се богатат на грбот на обичните граѓани?

Прочитај повеќе

Мораториумот мерка за богатење на банките

Мораториумот е мерка за богатење на банките врз грбот на народот и компаниите. Банките како најпрофитабилни компании го искористија мораториумот за дополнително зголемување на профитот без притоа ништо дополнително да сработат. Кредитните портфолија не им се намалија и на истите пресметуваат и наплаќаат камати како и во време кога нема криза.

Прочитај повеќе

КАТЕГОРИИ
БИДИ ИНФОРМИРАН!

ЗАКОНИ!