Вести од Активности

Koрисниците на банкарскиот кредит и нивните права

Банките немаат право да наплаќаат трошок за обработка на кредитот ,односно провизија за обработка на кредит ! „Трошоците за обработка на заемот“ ги наплатуваат банките при земање заем, без разлика дали станува збор за станбен, готовински или друг вид заем, и сите овие надоместоци можеме да Ви ги наплатиме преку судовите. Во случај на рефинансирање

Прочитај повеќе

Обука за анализа на финансиски извештаи

Сакате да бидете препознатливи по успешноста која компанијата ја постигнува заради вас? Вложете во себе и својот кариерен развој, зголемете ја својата вредност на пазарот на труд - Станете финансиски аналитичар! Здружението АНУИТЕТ Ви нуди можност да научите од експерти со повеќе од 15 години искуство од областа на финансии и банкарствот

Прочитај повеќе

Барање за итно донесување закон за замрзнување на кредитните обврски

Апелираме до Владата да ги заштити граѓаните и компаниите од самоволието и алчноста на банките со донесување на закон за замрзнување на кредитните обврски за најмалку 6 месеци.Мораториум со пресметка на камата не е никаква помош како што банките сакаат да го прикажат во јавноста, туку е само одлагање на делумна или целосна наплата на кредитот.

Прочитај повеќе

КАТЕГОРИИ
БИДИ ИНФОРМИРАН!

ЗАКОНИ!